Lid worden tijdens corona… hoe zit dat?


Lid worden tijdens corona... hoe zit dat?

Gaan de feestjes tijdens de Open Introductie door?
Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle grote feesten en evenementen helaas afgelast. De Radboud Universiteit heeft bekend gemaakt dat de Open Introductieweek wel doorgaat, maar op een andere manier dan normaal. De Open Introductieweek wordt verkort naar vijf dagen (zaterdag 22 t/m woensdag 26 augustus) en gaat waarschijnlijk grotendeels digitaal plaatsvinden - de introgroepjes komen alleen op afstand bij elkaar als dat op een veilige manier mogelijk is. Helaas mogen we door corona geen grote feesten op onze Sociëteit organiseren, maar er wordt wel gekeken naar de opties om vette activiteiten op 1,5m afstand te organiseren. Hierdoor kun je zelf meemaken wat Carolus jou te bieden heeft.   


Gaat de Eigen Introductie dit jaar door?
De Eigen Introductie zal dit jaar gewoon doorgaan, maar een stuk later dan gepland. De Eigen Introductie wordt georganiseerd zodat je jouw jaargenoten en de vereniging in een korte tijd goed leert kennen. Het is, met het oog op de eventuele verspreiding van het coronavirus, echter niet veilig en verantwoord om dit in al september te laten plaatsvinden. Naar verwachting zal de Eigen Introductie rond februari 2021 plaatsvinden. Hierover ontvang je meer informatie als je je hebt ingeschreven via de website.


Maar... hoe kan ik dan lid worden?
In september zullen er Introductieavonden georganiseerd worden. Op die manier kunnen er op verschillende dagen kleine groepjes studenten langs komen die lid willen worden. In een paar uur tijd krijg je dan allerlei belangrijke informatie over Carolus Magnus te horen, zoals de geschiedenis van de vereniging en de tradities en gebruiken. Na die Introductieavond word je adspirant-lid: je mag dan meedoen aan alle activiteiten die Carolus organiseert, zodat je het meeste uit je studententijd kan halen. Adspirant-lid worden betekent ook dat je mag gaan beginnen met de Fleurtijd. Dat is een periode waarin je (uiteraard veilig op 1,5m afstand) kennis maakt met alle disputen. Als je een dispuut hebt gevonden dat bij je past, mag je aan kleinschalige dispuutsactiviteiten gaan deelnemen. Zo bouw je een vriendengroep op zodat je je snel thuis voelt in Nijmegen en bij onze vereniging!


Hoe kan ik Carolus leren kennen?
Via social media delen wij door het jaar heen verschillende berichten met activiteiten die wij organiseren. Hierdoor krijg je een goed beeld van de vereniging. Volg ons @nsvcarolusmagnus dus op Instagram en Facebook! Als je vragen hebt, kun je altijd mailen naar info@carolusmagnus.nl. Ook kun je in de zomervakantie langskomen op 1,5m-borrelavonden op ons terras, om de sfeer bij Carolus te proeven. Het terras is geopend met mooi weer van 16:00 – 22:00 uur. Bekijk de Instagram Stories om te zien of het terras geopend is!


Kan ik me al inschrijven?
Dat kan zeker! Als je lid wil worden bij Carolus Magnus, kun je je nu al digitaal inschrijven. We zullen je dan via e-mail op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom jouw lidmaatschap en de Eigen Introductie.


Waarom zou ik me nu al inschrijven?
Als je je inschrijft bij onze vereniging, leer je snel nieuwe mensen kennen. Dat is leuk en belangrijk om je snel thuis te voelen in Nijmegen! Veel activiteiten binnen het Nijmeegse studentenleven zijn geannuleerd door corona. Het voordeel van lid worden bij Carolus is dat je dat je alle feestjes en borrels - al is het op 1,5m afstand - toch gewoon kunt meemaken! Je kan gewoon deelnemen aan digitale en kleinschalige activiteiten, zoals de borrelavonden op ons terras. Ook kun je al gaan meelopen bij disputen, zie het kopje ‘’Maar... hoe kan ik dan lid worden?’’. Zo bouw je toch een netwerk op binnen je nieuwe studentenstad en kun je zelfs tijdens corona een echte studententijd beleven.


Kan je je inschrijven als je nog thuis woont?  
Ja, dat kan. We begrijpen het als je nog niet uit huis gaat in verband met corona. Carolus zal digitale activiteiten gaan organiseren, hieraan kun je gewoon vanaf thuis meedoen. Tijdens de Introductieavonden in september en de Fleurtijd eind september is het wel belangrijk dat je in Nijmegen bent en hier een logeeradres hebt.


Hoe kan ik een goede keuze maken tussen alle Nijmeegse verenigingen?
Carolus is de oudste, grootste en meest traditionele vereniging van Nijmegen. Sinds 1928 zijn wij niet meer weg te denken uit het Nijmeegs studentenleven. Onze vereniging bestaat uit verschillende commissies, onderverenigingen en sportteams. Daarnaast vorm je in je eerste jaar een jaarclub èn kun je lid worden van een dispuut. Er zijn tien mannen- en zeven vrouwendisputen, met ieder hun eigen identiteit. Hierdoor is er voor ieder wat wils! Dit alles maakt ons de meest veelzijdige studentenvereniging van Nijmegen.