Lid worden tijdens corona… hoe zit dat?


Lid worden tijdens corona... hoe zit dat?

Gaan de feestjes tijdens de Open Introductie door?
De Open Introductie gaat sowieso door, maar zal georganiseerd worden binnen de dan geldende coronamaatregelen. Wij doen er alles aan om binnen die maatregelen vette activiteiten te organiseren, waarbij je zelf kunt ervaren wat Carolus Magnus jou te bieden heeft!


Gaat de Eigen Introductie dit jaar door?
De Eigen Introductie zal dit jaar gewoon doorgaan, maar uiteraard worden hierbij de maatregelen van het RIVM in acht genomen.


Hoe kan ik Carolus leren kennen?
Via social media delen wij door het jaar heen verschillende berichten met activiteiten die wij organiseren. Hierdoor krijg je een goed beeld van de vereniging. Volg ons @nsvcarolusmagnus dus op Instagram en Facebook! Als je vragen hebt, kun je altijd mailen naar info@carolusmagnus.nl. Ook kun je in de zomervakantie langskomen op anderhalvemeter-borrelavonden op ons terras, om de sfeer bij Carolus te proeven. 


Kan ik me al inschrijven?
Dat kan zeker! Als je lid wil worden bij Carolus Magnus, kun je je nu al digitaal inschrijven. We zullen je dan via e-mail op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom jouw lidmaatschap en de Eigen Introductie.


Waarom zou ik me nu al inschrijven?
Als je je inschrijft bij onze vereniging, leer je snel nieuwe mensen kennen. Dat is leuk en belangrijk om je snel thuis te voelen in Nijmegen! Veel activiteiten binnen het Nijmeegse studentenleven zijn geannuleerd door corona. Het voordeel van lid worden bij Carolus is dat je dat je alle feestjes en borrels - al is het op anderhalvemeter afstand - toch gewoon kunt meemaken! Je kan gewoon deelnemen aan digitale en kleinschalige activiteiten, zoals de borrelavonden op ons terras. Ook kun je al gaan meelopen bij disputen, zie het kopje ‘’Maar... hoe kan ik dan lid worden?’’. Zo bouw je toch een netwerk op binnen je nieuwe studentenstad en kun je zelfs tijdens corona een echte studententijd beleven.


Kan je je inschrijven als je nog thuis woont?  
Ja, dat kan. We begrijpen het als je nog niet uit huis gaat in verband met corona. Carolus zal digitale activiteiten gaan organiseren, hieraan kun je gewoon vanaf thuis meedoen. Tijdens de Fleurtijd eind september is het wel belangrijk dat je in Nijmegen bent en hier een logeeradres hebt.


Hoe kan ik een goede keuze maken tussen alle Nijmeegse verenigingen?
Carolus is de oudste, grootste en meest traditionele vereniging van Nijmegen. Sinds 1928 zijn wij niet meer weg te denken uit het Nijmeegs studentenleven. Onze vereniging bestaat uit verschillende commissies, onderverenigingen en sportteams. Daarnaast vorm je in je eerste jaar een jaarclub èn kun je lid worden van een dispuut. Er zijn tien mannen- en zeven vrouwendisputen, met ieder hun eigen identiteit. Hierdoor is er voor ieder wat wils! Dit alles maakt ons de meest veelzijdige studentenvereniging van Nijmegen.