Studie

Studie

Naast alle leuke activiteiten en borrels staat studie bij de N.S.V. Carolus Magnus hoog in het vaandel. Het belang van een voorspoedig studieverloop is in deze tijden van bezuinigingen verder gegroeid. Het combineren van een fantastisch studentenleven en het behalen van studiepunten is het streven van de N.S.V. Carolus Magnus. Om deze reden is er de Academische Raad opgericht om ervoor te zorgen dat je ook uit je studie het maximale haalt. Onder het motto: ‘zonder studiepunten geen studentenleven’ speelt de Vereniging een grote rol in de studievoortgang van haar leden. Zij wil een stimulerende omgeving bieden voor haar leden en de leden helpen om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien kunnen ouderejaars leden een belangrijke rol spelen in het verschaffen van informatie voor studies en de eventuele problemen die zich kunnen afspelen tijdens de studieperiode.


Academische Raad

De Academische Raad is in 2015 opgericht om leden van de N.S.V. Carolus Magnus op academisch vlak te kunnen laten excelleren. Zo tovert de Academische Raad iedere tentamenperiode de prachtige vergaderzaal op de Sociëteit om als studieruimte. Daarnaast stellen zij samenvattingen beschikbaar, organiseren zij CV- en sollicitatietrainingen en worden er verschillende workshops georganiseerd waarin leden van onze vereniging zich kunnen ontwikkelen.


Studieruimte

Tijdens de tentamenperiodes stelt de Academische Raad de Vergaderzaal beschikbaar als studieruimte. Het gebruikelijk meubilair zal plaats maken voor studiematerialen, stoelen, tafels en een frisse lucht.

Tussen het studeren door kan je gratis koffie krijgen, je lunch nuttigen in de naastgelegen borrelkamer en je spullen veilig opbergen. Er is een goedwerkend Wifi netwerk en er zijn stopcontacten voor je opladers. 

Het wordt in deze periodes nog aantrekkelijker gemaakt om op De Kroeg te komen studeren en zo de overvolle UB te ontvluchten.


Lidmaatschap

De N.S.V. Carolus Magnus hamert op het halen van studiepunten van haar leden. Leden die hun studie niet op orde hebben, worden niet benaderd voor grote commissies en besturen.


Kortom: lid zijn bij N.S.V. Carolus Magnus kan je heel goed helpen om samen met andere studenten het maximale uit je studententijd te halen.

Onze sponsoren