Nieuws

Goede Doelen-commissie werkt aan project bij basisschool De Aquamarijn

Sinds februari is de nieuw opgerichte Goede Doelen-commissie van de N.S.V. Carolus Magnus in samenwerking met Stichting Move een project gestart met groep 8 van basisschool De Aquamarijn in Nijmegen. Stichting Move koppelt studenten aan kinderen in minder bedeelde wijken en laat de kinderen ontdekken dat ook zij invloed kunnen hebben op hun eigen leefomgeving. De studenten brainstormen samen met de kinderen over de vraag “Hoe kunnen we de buurt samen verbeteren?” en nemen daarmee samen verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project.

Tijdens het project nemen de studenten een kijkje in het leven van de kinderen en andersom. Twee groepen die elkaar normaal gesproken niet ontmoeten, leren elkaar zo kennen. De kinderen hebben zelf gekozen voor het thema ‘veiligheid & welzijn’. Inmiddels is de commissie samen met de klas de wijk ingegaan om de kinderen te laten nadenken over wat zij op dit gebied zouden willen veranderen in hun wijk.

De komende maand zal groep 8 van basisschool De Aquamarijn een definitieve keuze maken over wat zij willen veranderen in hun wijk. Daarnaast zal op 24 mei de Goede Doelen-commissie deze klas rondleiden op de Radboud Universiteit, zodat zij zien wat studeren eigenlijk inhoud. Voor veel kinderen uit deze minder bedeelde wijk is het niet zo vanzelfsprekend om te gaan studeren. Een belangrijk aspect van deze rondleiding is dan ook dat de kinderen leren dat ook zij later de mogelijkheid hebben om voor een vervolgstudie te kiezen.

Uiteindelijk zal het idee van de kinderen worden gerealiseerd waarbij samen met de wijk een grote onthulling  zal plaatsvinden. De datum van onthulling zal later bekend gemaakt worden.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren