De Nihilistenvereniging

"Een nihilist, dat is iemand die niet buigt voor autoriteiten, iemand die geen principe zomaar op goed geloof aanneemt, hoe goed en eerbiedwaardig het ook moge zijn..." - Ivan Toergenjev, 1862

Een mooi citaat, maar nu ik hoor u al denken: wat heeft dit te maken met de Nihilistenvereniging van Carolus Magnus? Het antwoord is simpel: helemaal niets.

Wij als Nihilisten worden vaak weggezet als de restcategorie van de N.S.V. – en dat zijn we in feite ook. Het is echter een flinke misvatting om te denken dat onze leden Nihilist zijn geworden, omdat zij niet in staat waren om het lidmaatschap van een dispuut te verwerven. Een nog grotere misvatting is het om te denken dat we hierdoor minder leuk zijn! Er zijn tal van redenen denkbaar om Nihilist te worden, zoals: onder het geweld van de Fleurweek tóch een verkeerde keus gemaakt, je niet willen binden tot een uitsluitend mannen- of vrouwenclubje, óf gewoon vrijblijvend van de gezelligheid willen genieten. En dat is precies waar onze ondervereniging voor staat. In deze tijd van overheidsmaatregelen om zo snel mogelijk je studie af te ronden, die je ook nog eens zelf moet financieren, kan niet iedereen het zich veroorloven om altijd maar overal bij te zijn.

Gelukkig zijn er genoeg leden die, hoewel zonder dispuut, zich toch willen inzetten voor onze mooie vereniging en willen genieten van alle mooie feestjes en studententoernooien. Inmiddels zijn we een hechte groep waarmee we al dit moois kunnen beleven!

Heb je zin om (met of zonder clubje) eens met ons mee te gaan of te borrelen? Schroom niet en stuur een mailtje naar bestuurnvcm@gmail.com, dan zullen wij een voorstel doen met de mogelijkheden!

M.F. van Horen

Praeses h.t.